Woningscheidend dilateren zonder gedoe

Inmiddels is Redumax de aanjager geworden van het woningscheidend dilateren van zwevende dekvloeren in renovatie-, herbestemming- en nieuwbouwprojecten. Dat is dankzij Het Redumax Dilatatiesysteem. Hiermee zijn strakke en correct gepositioneerde dilataties in gietvloeren eenvoudig te realiseren. De voordelen zijn groot en besparingen fors.

Waarom ontwikkelde Redumax Het Redumax Dilatatiesysteem?
Voorheen was het maken van betrouwbare woningscheidende dilataties niet zo simpel. De woningscheidende wanden werden geplaatst op de ruwe draagvloer voordat de dekvloer gelegd werd. Dit zorgde vaak voor contactbruggen tussen de dekvloer en wanden, gesplitste afbouwfases en een hoop extra snijafval en onnodige bouwtijd.

Redumax heeft met Het Redumax Dilatatiesysteem een gewaarborgde oplossing ontwikkeld om de akoestisch ontkoppelde dekvloeren voor de woningscheidende wanden uit te kunnen maken. Dankzij het Dilatatieprofiel kun je nu in één keer een volledige verdieping isoleren. Zo kun je op een project veel tijd winst boeken. Daarnaast is het Dilatatiesysteem een duurzaam oplossing en zijn hulpmaterialen herbruikbaar.

Gieten tegen Redumax Dilatatiesysteem

Wat is het Redumax Dilatatiesysteem?
Het Redumax Dilatatiesysteem bestaat uit het Redumax Dilatatieprofiel, Redumax Antikantelsteunen en Redumax Tape. Al die producten zijn zo op elkaar afgestemd dat ze een makkelijke manier vormen om uiterst betrouwbaar woningscheidend te dilateren. 

Hoe werkt het?
Na het leggen van de isolatie en vloerverwarming plak je de Redumax Dilatatieprofielen op de plek waar het hart van de woning scheidende wanden moeten komen. Als daarna de dekvloeren worden gegoten of gesmeerd blijven de dilatatieprofielen gewoon staan. Zo ontstaan woningscheidende dekvloervelden zonder dat er wanden nodig zijn om deze vormen. Daarna wordt aan weerszijden van het dilatatieprofielen de woningscheidende wanddelen op de dekvloer geplaatst. Het Dilatatiesysteem is een hoogwaardige contactgeluidisolerende oplossing zonder nabewerking . 

Opbouw Prestatie gewaarborgd Redumax Dilitatiesysteem

Deze manier van werken heeft meerdere grote voordelen:

  • Je vermindert de hoeveelheid snijafval van het isolatiemateriaal tot wel 85%
  • Het aanbrengen van de isolatie en de vloerverwarming gaat een stuk sneller doordat de wanden er nog niet staan.
  • Er is minder kans op een geluidslek tussen de wanden en de dekvloeren omdat de wanden nu rechtstreeks op de dekvloer kunnen worden aangebracht.
  • Het voorkomt drogingsproblemen later in het bouwproces, omdat de dekvloer eerder in het proces al gelegd kan worden.
  • De afbouw kan nu starten op een gestorte, vlakke vloer. Hierbij kan niet alleen geprofiteerd worden een vlakke werkvloer, maar ook van de mogelijkheid om maatwerk wanden in te zetten.
  • Je bespaart op een project veel tijd.

Antikantelsteunen
Het is belangrijk dat de dilatatieprofielen perfect recht blijven staan tijdens het gieten of smeren. Om dat te kunnen garanderen heeft Redumax de Antikantelsteun ontwikkeld. Het is een steun van duurzaam betontriplex die ervoor zorgt dat het dilatatieprofiel niet meer kan bewegen.

Hierdoor blijven de dilatatieprofielen ook over lange lengtes kaarsrecht staan. Zelfs als er nog maar aan een kant gegoten is. De steunen zijn eenvoudig aan te brengen en weer te verwijderen. Na schoonmaken zijn ze herbruikbaar voor volgende projecten.

Redumax Uitstanstang
Redumax Uitstanstang voor Redumax Dilatatieprofiel

Uitstanstang
De Redumax Uitstanstang is een handig, klein onderdeel van het Redumax Dilatatiesysteem. Het kan gebeuren dat vloerverwarmingsleidingen door een dilatatieprofiel van vloerveld naar vloerveld lopen. Hierdoor kunnen deze onder spanning komen te staan, omdat beiden vloervelden kunnen bewegen. Dit kan tot verminderde akoestische prestaties of zelfs een slangbreuk leiden. Met de Uitstanstang voor Redumax dilatatieprofielen kan de benodigde doorvoer uit het dilatatieprofiel worden weggeknipt. In combinatie met een mantelbuis kunnen de verwarmingsbuizen zo zonder problemen door dilataties gelegd worden.

Uitknippen doorgang vloerverwarmingsbuis in Redumax Dilatatieprofiel

Vragen over Het Redumax Dilatatiesysteem? Offerte aanvragen?