Woningscheidend dilateren zonder gedoe

Inmiddels is Redumax de aanjager geworden van het woningscheidend dilateren van zwevende dekvloeren in renovatie-, herbestemming- en nieuwbouwprojecten. Dat is dankzij Het Redumax Dilatatiesysteem. Hiermee zijn strakke en correct gepositioneerde dilataties in gietvloeren eenvoudig te realiseren. De voordelen zijn groot en besparingen fors.

Waarom ontwikkelde wij het Redumax Dilatatiesysteem?
Voorheen was het maken van een betrouwbare akoestische scheiding tussen 2 appartementen niet altijd simpel. De woning scheidende Metal-Studwanden werden traditioneel geplaatst op de ruwe draagvloer. Daartussen werd de zwevende dekvloeren aangebracht.  Dit zorgde vaak voor contactbruggen tussen de dekvloer en wanden, gesplitste Metal-Stud afbouwfases, schades, een hoop extra snijafval en onnodige bouwtijd. Dit moest volgens ons ook ook efficienter en zeker betrouwbaarder kunnen.

Redumax heeft met Het Redumax Dilatatiesysteem een gewaarborgde oplossing ontwikkeld waarmee het complete zwevende dekvloersysteem woning scheidende kunnen worden aangebracht. Dankzij het Dilatatieprofiel is het nu mogelijk om in één keer naadloos een volledige verdieping te voorzien van contactgeluid isolatie, vloerverwarming en dekvloer. De in het hard van de woning scheidende Metal-Stud wanden geplaatste dilatatieprofielen voorkomen de overdracht van contactgeluid tussen de woning scheidende vloervelden. 

Gieten tegen Redumax Dilatatiesysteem

Wat is het Redumax Dilatatiesysteem?
Het Redumax Dilatatiesysteem bestaat uit het Redumax Dilatatieprofiel, Redumax Antikantelsteunen en Redumax Tape. Al die producten zijn zo op elkaar afgestemd dat ze een makkelijke manier vormen om uiterst betrouwbaar woningscheidend te dilateren. 

Hoe werkt het?
Na het leggen van de isolatie en vloerverwarming plak je de Redumax Dilatatieprofielen op de plek waar het hart van de woning scheidende wanden moeten komen. Als daarna de dekvloeren worden gegoten of gesmeerd blijven de dilatatieprofielen gewoon staan. Zo ontstaan woningscheidende dekvloervelden zonder dat er wanden nodig zijn om deze vormen. Daarna wordt aan weerszijden van het dilatatieprofielen de woningscheidende wanddelen op de dekvloer geplaatst. Het Dilatatiesysteem is een hoogwaardige contactgeluidisolerende oplossing zonder nabewerking . 

Opbouw Prestatie gewaarborgd Redumax Dilitatiesysteem

Deze manier van werken heeft meerdere grote voordelen:

  • Je vermindert de hoeveelheid snijafval van het isolatiemateriaal tot wel 85%
  • Het aanbrengen van de isolatie, vloerverwarming en dekvloeren gaat een stuk sneller en betrouwbaarder doordat de wanden er nog niet staan.
  • Er is minder kans op een geluidslek tussen dekvloer en woning scheidende wand omdat kantstrook hier komt te vervallen. Elk deel van de woning scheidende MS wand staat op zijn eigen woning scheidend vloerveld.
  • Drogingsproblemen later in het bouwproces worden fors gereduceerd omdat de dekvloer als eerste in het afbouwproces wordt aangebracht.
  • De afbouw kan nu starten op een gestorte, vlakke vloer. Hierbij kan niet alleen geprofiteerd worden een vlakke werkvloer (perfecte aansluiting gipsplaat op vloer), maar ook van de mogelijkheid om maatwerk wanden in te zetten.
  • De werkmethode versneld het afbouwproces aanzienlijk.

Antikantelsteunen
Het is belangrijk dat de dilatatieprofielen perfect recht blijven staan tijdens het gieten of smeren. Om dat te kunnen garanderen heeft Redumax de Antikantelsteun ontwikkeld. Het is een steun van duurzaam betontriplex die ervoor zorgt dat het dilatatieprofiel niet meer kan bewegen.

Hierdoor blijven de dilatatieprofielen ook over lange lengtes kaarsrecht staan. Zelfs als er nog maar aan een kant gegoten is. De steunen zijn eenvoudig aan te brengen en weer te verwijderen. Na schoonmaken zijn ze herbruikbaar voor volgende projecten.


Redumax Uitstanstang
Redumax Uitstanstang voor Redumax Dilatatieprofiel

Uitstanstang
De Redumax Uitstanstang is een handig, klein onderdeel van het Redumax Dilatatiesysteem. Het kan gebeuren dat vloerverwarmingsleidingen door een dilatatieprofiel van vloerveld naar vloerveld lopen. Hierdoor kunnen deze onder spanning komen te staan, omdat beiden vloervelden kunnen bewegen. Dit kan tot verminderde akoestische prestaties of zelfs een slangbreuk leiden. Met de Uitstanstang voor Redumax dilatatieprofielen kan de benodigde doorvoer uit het dilatatieprofiel worden weggeknipt. In combinatie met een mantelbuis kunnen de verwarmingsbuizen zo zonder problemen door dilataties gelegd worden.


Uitknippen doorgang vloerverwarmingsbuis in Redumax Dilatatieprofiel

Download Specsheet Redumax Dilatatieprofiel

 Download Specsheet Antikantelsteunen

Download Specsheet Uitstanstang

Vragen over Het Redumax Dilatatiesysteem? Offerte aanvragen?


Neem contact op