Zorg voor een uitstekende zwevende dekvloer opbouw

Het hoeft je als aannemer niet verteld te worden dat prestaties van een zwevende dekvloer afhankelijk zijn van de systeemkeuze, uitvoering en afwerking. De draagvloer is niet vaak het probleem. Hoe vlakker de vloer hoe beter de prestatie van het contactgeluid isolerend systeem. Het is gebruikelijk om op de draagvloer de zwevende dekvloer te leggen. Een goed zwevend dekvloersysteem zorgt ervoor dat het contactgeluid isolatiesysteem is afgestemd op de bouwkundige situatie waarbinnen het moet presteren. Het niet afstemmen op deze uitgangspunten kan forse consequenties hebben voor de prestatie van een systeem. Een afgestemd systeem zorgt voor het voldoende reduceren van resonantie van de zwevende dekvloer en voorkomt daarmee geluidsoverlast door contactgeluid. Niet zelden is de zwevende dekvloer opbouw niet geheel correct uit-geëngineerd en ontstaat er alsnog klachten over contactgeluid.

Passend advies
Wat is de beste keuze voor jouw project?
Beste systemen
De hoogste kwaliteit in elk product
Maximale prestatie
Het verschil dat waarborging maakt in jouw project

Wat is de beste opbouw voor een zwevende dekvloer?

Bij de opbouw van een zwevende dekvloer is het de bedoeling dat de constructievloer niet in contact komt met de dekvloer en de dekvloer niet in contact komt met de wanden. Gebeurt dit wel dan kan de wand weer trillingen doorgeven aan de constructievloer. Beste wijze van opbouw is een vlakke draagvloer met daarop een contactgeluid isolerend systeem welke voldoet aan de prestatie-eis m.b.t. de contactgeluid reductie. De contactgeluidisolatie rondom afwerken met kantstrook DUO. Dan de eventuele vloerverwarmingsmontage oplossing aanbrengen en vloerverwarmingsleidingen monteren. Het geheel afwerken met een dekvloer uit bijvoorbeeld Anhydriet, Magnesiet, Zandcement of eco2floor dekvloer.  Welk soort isolatielaag, is van groot belang. Kies daarom voor de specifieke contactgeluidisolatie soorten van Redumax. Een groot voordeel van onze isolatiesystemen, is dat je geen dikke laag isolatie hoeft aan te brengen om hoge contactgeluid reducties te realiseren. Sterker nog, wij hebben bij Redumax voor bijna alles vloertypes een reeks aan oplossingen ontwikkeld. Dus ook voor Ultra dunne zwevende dekvloeren met zeer minimale hoogtes maar met maximale prestaties. Hulp nodig. Bel ons gerust het kost u niets.

Opbouw van een zwevende dekvloer met vloerverwarming maakt Redumax mogelijk

In veel moderne woningen ontbreken radiatoren. Dit komt omdat er massaal wordt overgestapt naar vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. De opbouw van een zwevende dekvloer met vloerverwarming wordt hierdoor iets complexer. Redumax heeft naast contactgeluid isolerende systemen voor elk type vloerverwarming een passende oplossing die is afgestemd op het systeem. Zo bent u verzekerd van een perfect op elkaar afgestemd systeem met optimale prestaties. Op het gebiedt van warmteafgifte, contactgeluid isolatie en duurzaamheid. Met een Systeem van Redumax, kies je voor de beste contactgeluidisolatie met montage van de vloerverwarming in de dekvloer. Tevens is Redufloor erg gemakkelijk te leggen door aannemers en zelfs particulieren. Wil jij de akoestiek helemaal uitbesteden aan de de experts? Neem dan ook contact met ons op. Met onze begeleiding tijdens de ontwikkel- en bouwfasen, zorg jij voor de perfect opbouw van de dekvloer én uiterst stille dekvloeren.

Telefoonnummer

+31 (0)413291306

Email

info@redumax.nl

Contactgegevens Kantoor

Redumax BV
Contactgeluid Isolerende Systemen
De Flerustraat 4
5473CC HEESWIJK DINTHER
Uitsluitend op afspraak

Magazijn

Redumax BV/LB Logistics
Doornhoek 3860
5465 TB VEGHEL
Uitsluitend op afspraak