Hoe voorkom je contactgeluid door een zwevende dekvloer

Een dekvloer wordt aangebracht als egalisatievloer. Het is de zichtbare kale vloer waarover de eigenlijke vloerbedekking wordt aangebracht. Een dekvloer dient tevens als warmte- en geluidsisolatie. Maar dan moet een dekvloer wel op de juiste manier worden geplaatst. Dit doe je door de dekvloer zwevend te leggen. Een dekvloer wordt hierbij niet rechtstreeks op de ondervloer (draagvloer) aangebracht, maar op een veerkrachtige constructie, zoals een contactgeluid isolerende isolatielaag. Als een zwevende dekvloer goed is aangelegd, dan maakt deze ook geen contact met de wanden. De wanden zouden immers trillingen door kunnen geven aan de draagvloer. In principe mag je nauwelijks tot geen contactgeluid bij een zwevende dekvloer horen. Dit is afhankelijk van hoe deskundig de vloer is geplaatst.

Passend advies
Wat is de beste keuze voor jouw project?
Beste systemen
De hoogste kwaliteit in elk product
Maximale prestatie
Het verschil dat waarborging maakt in jouw project

Wat doen om bij een zwevende dekvloer contactgeluid te vermijden?

Uiteraard zul je als aannemer weten hoe je een zwevende dekvloer plaatst. Soms door hoe een constructie is ontworpen en soms gewoonweg door onkunde, wordt een zwevende dekvloer toch wel eens foutief geplaatst. Hierdoor kunnen er achteraf contactgeluiden ontstaan, die nadien natuurlijk niet meer gemakkelijk zijn op te lossen. Schakel als aannemer daarom expertise in om met een zwevende dekvloer contactgeluid te vermijden. Neem hiervoor contact op met Redumax. Wij kunnen je voor en tijdens het bouwproces voorzien van waardevolle adviezen, zodat jouw zwevende dekvloer geen contactgeluid veroorzaakt. Daarnaast leveren wij complete contactgeluid isolerende systemen.

Redumax levert een contactgeluid oplossing voor een zwevende dekvloer

Met Redufloor isolatiesystemen, heeft Redumax de beste en dunste contactgeluid oplossing voor een zwevende dekvloer. Al onze Redufloor systemen zijn gemakkelijk aan te brengen als isolatielaag tussen de dragende vloer en de dekvloer. Ook als de situatie weinig ruimte overlaat, kan ons systeem vanwege de minimale dikte aangebracht worden. Tevens gaan onze systemen samen met vloerverwarming. Kies je ervoor om je volledig te ontzorgen op het gebied van akoestiek? Wij ondersteunen je tijdens het gehele ontwikkel- en bouwproces, waarbij jouw project in aanmerking komt voor het Redumax Akoestisch Prestatiecertificaat.

Telefoonnummer

+31 (0)413291306

Email

info@redumax.nl

Contactgegevens Kantoor

Redumax BV
Contactgeluid Isolerende Systemen
De Flerustraat 4
5473CC HEESWIJK DINTHER
Uitsluitend op afspraak

Magazijn

Redumax BV/LB Logistics
Doornhoek 3860
5465 TB VEGHEL
Uitsluitend op afspraak