Hoe contactgeluid in een betonvloer voorkomen?

Hoewel een betonnen draagvloer sterk is, kan deze wel gevoelig zijn voor contactgeluid. Om dit te voorkomen pas je altijd een zwevende dekvloer toe. Deze worden gemaakt van diverse soorten mortels. Anhydriet, Eco2Floor, Zandcement en Magnasiet zijn mortels waarmee dekvloeren kunnen worden gemaakt. Om contactgeluid in een betonen draagvloer te voorkomen, mag de dekvloer niet in contact staan met de dragende vloer. Trillingen van dekvloer worden op de draagvloer overgebracht, met geluidshinder in andere ruimtes van het gebouw of zelfs bij de buren tot gevolg. Een eerste vereiste is dan ook om de dekvloer zwevend te leggen. Door geen contact te hebben met de draagconstructie en de muren, wordt het contactgeluid met een betonvloer zoveel mogelijk voorkomen. 

Passend advies
Wat is de beste keuze voor jouw project?
Beste systemen
De hoogste kwaliteit in elk product
Maximale prestatie
Het verschil dat waarborging maakt in jouw project

Contactgeluid met een isolatiesysteem in de betonvloer verminderen

Je zult niet de eerste aannemer zijn, die na de oplevering van een project te maken krijgt met klachten over de akoestiek. Het is hinderlijk dat het vaak pas achteraf bekend wordt dat er overmatige contactgeluiden te horen zijn. Een structurele oplossing kan meestal niet geboden worden, aangezien anders de vloer opgebroken moet worden. Besteed daarom al in de ontwikkelingsfase voldoende aandacht aan de akoestiek en schakel hiervoor Redumax in. Wij zijn de experts op het gebied van het voorkomen van contactgeluid. Je kunt namelijk contactgeluid met een isolatiesysteem in de betonvloer verminderen en zelfs voorkomen. Wij hebben hiervoor onze Redufloor isolatiesystemen, die gemakkelijk aan te brengen zijn en zowel onder houten als betonnen vloeren.

Vermijd in de betonvloer het contactgeluid met een isolatiesysteem van Redumax

Heb jij onvoldoende kennis in huis over de akoestiek? Je wilt uiteraard een woning of pand opleveren die voldoet aan de verwachtingen en niet achteraf te horen krijgen dat er klachten zijn over de akoestiek. Je doet er dan goed aan om Redumax in te schakelen. In ruim 15 jaar hebben wij een enorme expertise opgebouwd en een succesvol isolatiesysteem op de markt gebracht. Vermijd in de betonvloer contactgeluid met een isolatiesysteem dat aan jouw wensen voldoet. Of je er nu voor kiest om het isolatiesysteem zelf aan te brengen of om ons vanaf de ontwikkelfase erbij te betrekken, met ons aan jouw zijde hoef jij je over de akoestiek geen zorgen meer te maken. Wil je meer weten? Bel ons, stuur een e-mail of maak een afspraak om uitgebreid voorgelicht te worden.

Telefoonnummer

+31 (0)413291306

Email

info@redumax.nl

Contactgegevens Kantoor

Redumax BV
Contactgeluid Isolerende Systemen
De Flerustraat 4
5473CC HEESWIJK DINTHER
Uitsluitend op afspraak

Magazijn

Redumax BV/LB Logistics
Doornhoek 3860
5465 TB VEGHEL
Uitsluitend op afspraak